O nama

U Europi, postoje mnoge službe za vijesti koje objavljuju o događanjima u određenoj zemlji. Vrlo rijetko proviruju izvan države i vrlo često objavljuju samo u službenom jeziku te države.

Postoji i značajan i rastući broj službi koje objavljuju o događanjima u Europskoj Uniji. Najviše objavljuju na Engleskom – i one, koje proširuju svoj opseg raznim jezicima, pružaju različite članke o različitim (ili istim) temama u različitim jezicima.

Zadnja grupa su službe koje su uređene u manjinskom jeziku.Njihovi članci često su eksluzivno o zajednici koja ju koristi i zato su često ograničeni na kulturne i lokalne vijesti.

Cilj Federe je pružati širu perspektivu prvoj grupi čitatelja – pružati im članke o drugim državama i pokrivanje događaja na Europskoj skali na njihovom jeziku; pružati drugoj grupi sigurnost da su čitatelji drugih jezika pročitali isti članak na njihovom jeziku; trećoj grupi će Federa pružati opće vijesti, tako da više ne moraju mijenjati jezik kako bi saznali što se događa izvan njihove zajednice.

Federa vam dopušta da čitate članke koje vi želite, na jeziku kojem vi želite – sve na jednoj stranici. Više jezika dolazi!