Wat veroorzaakte Brexit? Farage versus Barnier

Stem van het volk

Op maandag ontmoete Hoofd EU Brexit onderhandelaar Michel Barnier met Nigel Farage, een voormalige leider van de UKIP partij en een van de meest volhardende aanhangers van Brexit.

Voorafgaand aan de vergadering claimde hij op Twitter dat niemand de 52% van de mensen die voor Brexit stemde vertegenwoordigde, dus hij zou dat doen. Hij vroeg mensen om vragen aan Barnier voor te stellen op de hashtag #AskBarnier.

Het meningsverschil

Farage vermelde in een interview met de BBC op hun Daily Politics show hoe “De Britse regering al heel erg veel heeft gegeven” en dat het “tijd voor Barnier om iets terug te geven” is.

Hij suggereerde ook dat Barnier niet begreep waarom een meerderheid van de Britse bevolking voor Brexit stemde, naar verluidt zei Barnier dat hij geloofde dat het geld dat beloofd was aan de NHS de mensen overtuigde. Farage zei dat “wat Barnier helemaal niet begrijpt is dat de open deur immigratie binnen de Europese Unie een grote primaire reden was”.

Voortgang onderhandelingen

Deze vergadering komt nadat voldoende voortgang was verklaard binnen de eerste fase van de Brexit onderhandelingen, dit staat toe om de onderhandelingen te bevorderen naar een overgangsovereenkomst en de toekomst van de EU-VK relatie. De eerst Fase 2 richtlijnen zijn gepland om eind januari aangenomen te worden.

Later deze week zal Barnier vertegenwoordigers van ander pro-Brexit groepen ontmoeten, zoals Leave Means leave en de Labour Leave groep, net zoals een andere UKIP MEP.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.