Muudatused Poola valitsuses

“Roomavad” muudatused

Muudatustest Poola valitususes on räägitud juba mitu kuud ning lõpuks on need liikuma pandud uue peaministri ametisse nimetamisega. Kui Mateusz Morawiecki nimetati peaministriks avalikustati uued plaanid muudatusteks.

Ebapopulaarsed ministrid

Neli kuud arutlu muudatuste üle on andnud võimaluse rahvale avaldada oma arvamust ministritest. Uuring näitas ,et 50% poola inimesestest ei näe Antoni Macierewiczi, keda on ümbritsenud Misiewicze skandaal ja vandenõu teooriad Smoleński lennuõnnetuse kohta, kui sobivat kaitseministrit. Veel on avaldanud rahvas oma arvamust keskkonna ministri Jan Szyszko üle, kes toetas  Białowieża ürgmetsa langetamist, kelle valitsusest eemaldamist toetab 38%. 37% on Konstanty Radziwiłłi, terviseministri, tagasiastumise poolt, keda opositsioon süüdistab tervishoiu süsteemi personali ja rahastamise puudujääkides. Välisministri Witold Waszczykowski, kes on ka San Escobari kuberner, tagasiastumist soovib 35% uuringule vastanutest

Morawiecki kommentaar uuest valitsusest

Oma ametisse nimetamise kõnes ütles Marawieck et uus valitsus on “moderniseeriv valitsus poola riigile, rahvale ja peredele”. Ta rõhutas, et uus valitsuse ülesandeks on “Leida parim viis arenguks,et me saaksime ehitada iseseisva Poola tugevas Euroopas- isamaade Euroopa “.

Killustunud opositsioon

Witold Zembaczyński arust on ebapopulaarsete ministrite ametitest lahti laskmine kinnituseks, et opositsioonil oli õigus kritiseerida nende tööd. Euroopa Rohelised on juba õnnitlenud Partia Zieloni Jan szyszko “vallandamise” eest.

Osa opositsiooni pooldab jääda rahulikuks. Nagu ütles PO(EPP) juht “Tee ei lähe magusaks ainult segamisega. Uued nimed ei tähenda uut kvaliteeti”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.