Euroopa parlament pakkus välja uue kuupäeva valimisteks

Kuupäev

Euroopa parlamendi presidentide konverents pakkusid välja, et Euroopa parlamendi valimised toimuksid 22-26 mail 2019, teatas Roheliste MEP Sven Giegold neljapäeval.

 On palju milles kokku leppida

Institutsionaalseid probleeme nagu riikidevahelised nimekirjad ja teised Euroopa parlamendi valimistega seotud ettepanekuid arutatakse mitteametlikul tippkohtumisel veebruaris, millal tehakse ka ametlik otsus valimiste toimumis aja suhtes ning kohtade jaotus juuni Euroopa nõukogul.

Suurbritannia kohad

Siiski on lahendamata küsimus, mis juhtub Suurbritannia 73 vaba kohaga pärast Brexitit. Raport parlamendi põhiseaduse poliitika komiteelt pakub, et 22 kohta peaksid jagunema praeguste liikmesriikide vahel, samal ajal jättes ülejäänud kohad reservi riikide jaoks kes võivad tõusta liikmesriigi staatusesse või rahvusvahelisteks nimekirjadeks nagu lõuna ELi liikmed soovitavad. Kohtade täitmata jätmine tähendaks, et parlamendil oleks “ainult” 700 liiget.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.