Hvad var årsagen til Brexit? Farage mod Barnier

Folkets stemme

I mandags mødte EUs forhandlingsleder til Brexit med Nigel Farage, en tidligere leder af det britiske parti UKIP og en af de stærkeste støtter af Storbritanniens udemeldelse af EU.

Før mødet påstod Farage på Twitter, at ingen repræsenterede de 52 % af vælgerne, som stemte for Brexit, så det ville han gøre. Under hashtagget #AskBarnier bad han offentligheden om spørgsmål, han kunne stille Barnier.

Uenighed

I et interview på BBCs udsendelse Daily Politics, som fandt sted efter mødet mellem de to, nævnte Farage, at »den britiske regering har givet fandens meget allerede« og at det var »på tide, at Barnier gav noget igen.«

Han antydede også, at Barnier ikke forstod, hvorfor et flertal af vælgerne i Storbritannien stemte for Brexit, hvortil Barnier efter forlydende sagde, at han var overbevist om, at det var de penge, der blevet lovet til det britiske sundhedssystem NHS, som overbeviste folk. Farage sagde, at »det, som Barnier overhovedet ikke forstår, er, at en åben dør til immigration indenfor Den Europæiske Union var den absolut vigtigste drivkraft.«

Forhandlingerne skrider fremad

Mødet fandt sted efter en deklaration om, at man havde opnået tilstrækkeligt fremskridt under Brexit-forhandlingernes første fase, hvilket gør det muligt for forhandlingerne at fortsætte til drøftelser om en overgangsaftale og det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien. De første retningslinjer for den anden fase står til at blive godkendt sidst i januar.

Senere på ugen skal Barnier møde repræsentanter for andre pro-Brexit grupper som Leave Means Leave og Labour Leave, samt endnu et medlem af Europaparlamentet for UKIP.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.