Morawiecki besøger Orbán

Første udenrigsbesøg

Morawiecki har ikke besøgt noget andet land efter at have tiltrådt sit embede den 11. december, ud over et møde med EU-rådet, som han deltog i ikke så længe derefter. Det første udenrigsbesøg, som højtstående embedsmænd foretager sig, giver udtryk for deres politiske og diplomatiske prioriteter. Det betyder, at Polens nye statsminister anser den polsk-ungarske alliance som den mest vigtige.

Visegrad-fællesskabet

Under deres fælles presskonference understregede lederne, at deres respektive lande ikke blot har det samme standpunkt om aktuelle europæiske forhold som migration og Den Europæiske Unions langsigtede budgetperspektiver, men at de også deler en fælles historie på den samme side af Jerntæppet og en fælles fremtid.

Europæisk enhed og værdier

»Der er mange ting, der sker, der sætter spørgsmålstegn ved Unionens enhed og sammenhængskraft,« advarede Morawiecki. »Det gør vi ikke. Vi tror på Europa, på europæiske værdier, og vi ønsker at udvikle dem sammen,« tilføjede han, idet han genbekræftede det polske standpunkt om idéen om et såkaldt »Europa i to hastigheder« og hentydede til hans politik om at gøre Europa »kristent igen«.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.